събота, 20 февруари 2016 г.

Totally Should've Tag

Доколкото знам, не съм тагвана, но 1) нямам намерение да оставям блога си да замре отново и 2) както е тръгнало, това се очертава скоро да се превърне в Sarah J. Maas appreciation blog, затова бързам да внеса малко разнообразие. И да си почина от борбата с "Тютюн".

1. Със сигурност трябваше да има продължение: "Целувка за Ана" на Стефани Пъркинс. Толкова леко ми вървят нейните истории и ми е такова удоволствие да чета нещата й, че с радост бих прочела и любовните истории на Рашми, Мередит, че дори и на готвача от закусвалнята на училището.

2. Със сигурност трябва да има spin-off поредица: Тук ми е трудно. Не за пръв път казвам, че не обичам дълги поредици, пък да не говорим за spin-off такива. Май съм пас?

3. Писател, който със сигурност трябва да напише повече книги: Айзък Мериън! От нещата, които съм гледала на сайта му, има много интересни и мрачни идеи. Да не споменавам тънкия му черен хумор, който обожавам. Или пък стилът му на писане... През лятото четох "The New Hunger" и още на първата страница си помислих "добре, вече имам поне три нови любими цитата". (А за тези, които не знаят - "Топли тела" официално е поредица и историята на Ар, Джули и всичките зомбита и почти-зомбита тепърва ще се развива. Така че, да, на практика този автор вече пише повече книги.)

4. Герой, който със сигурност трябваше да бъде с някой друг: Доколкото вече съм чувала от спойлерите за останалите книги, Селена Сардотиен от "Стъкленият трон" на Сара Дж. Маас. Разбирам, че явно целта на авторката е да покаже, че поредицата разказва историята на Селена, а не любовната история между Селена и някой друг герой, но ми е болно да знам, че връзката ѝ с Каол има толкова много потенциал, който явно ще си остане неразвит. Още не съм запозната с персонажа на Роуан, но... засега съм скептична. Не знам.

5. Със сигурност трябваше да завърши различно: Може би "Скитница" на Стефани Майър. Някак понятията "научна фантастика" и "щастлив край" не са ми съвместими. Исках героите да се поизмъчат повече и да жертват повече. И да не се развият толкова удобно нещата накрая. Каква ѝ е тази постоянна нужда на Майър да оставя всичките си герои максимално щастливи?
О, и "Реквием" на Лорън Оливър, която на практика... не завърши. Едно е отворен край, друго е почти-липса на такъв. Очаквах много повече от точно тази авторка.

6. Със сигурност трябва да има филм по нея: "Моят Свети Валентин" на Лорън Оливър би проработило като страхотна тийн драма. Филмът даже вече е в процес на правене и съм повече от доволна, че Зоуи Дойч е в главната роля, защото перфектно пасва на характера на Сам.

7. Със сигурност трябваше да има сериал: Още си чакам ситкомите по "Wallbanger" на Алис Клейтън или "Заразно глупава" на Каприс Крейн. Главни герои, които са пълни откачалки и едвам си държат мислите от разпадане, когато са в компанията на другия? Идеята за врагове-приятели-влюбени? Умопомрачително готини второстепенни герои и не-съвсем-стандартен хумор? Да, моля.

8. Със сигурност трябваше да има само една гледна точка: "Предани" на Вероника Рот. Прескачането от главата на Трис и Фор хич не ѝ се получи.

9. Със сигурност трябва да се смени корицата: Корицата с червените устни на "Lips Touch: Three Times" на Лейни Тейлър е ужасна трябва да се забрани със закон. Пак е хубаво, че има и друго издание, но ако това беше единственото, много трудно бих посегнала към книгата. (Кого лъжа всъщност? Лейни Тейлър я е написала, все пак...)

10. Със сигурност трябваше да оставят оригиналните корици: Българските корици на трилогията "Делириум" от Лорън Оливър направо ме обиждат лично. Ясно, че не трябва да се съди книгата по корицата, но въпросната корица трябва да привлича и да носи атмосферата на историята. Докато тези на "Делириум", "Пандемониум" и "Реквием" не изпълняват нито едната от двете задачи. Не че оригиналните дават кой знае колко ясна представа за сюжета, но са много по-красиви и някак успяват да покажат някаква частица от същността на Лена.

11. Със сигурност трябваше да има само една книга: Duh, "Wallbanger" на Алис Клейтън. С втората книга само ми се развали хубавото мнение за героите. Продълженията на romcoms никога не са добра идея, научете се най-накрая...

1 коментар:

  1. Не знаех, че ще правят филм по „Моят Свети Валентин“ нямам търпение. Дано да го направят като хората и си правя, че Зоуи Дойч перфектно пасва за главната героиня.

    ОтговорИзтриване