about the blogger


Зад клавиатурата, от която на неравни интервали се изливат нови постове за този блог, стоя аз, Кристияна, или Криси, или Чоки. Изберете си едно от трите, нямам претенции.

Понастоящем съм първи курс студентка по лингвистика с маркетинг с втори език френски. (Въпреки че „аз“ и „студентка“ в едно изречение ми звучи неестествено. „Носталгична абитуриентка“ май пасва по-добре.) Мисля, че единственото нещо, в което някога ме е бивало, е английският език и не мога да си представя да следвам нещо друго.

Нямам най-голяма страст. Опитвам се да лавирам между няколко хобита, а понякога се провалям във всичките и прекарвам целия си ден, играейки 2048. Но обичам да чета – понякога много активно, друг път не толкова; обичам да тренирам, или не толкова обичам самия процес, колкото вътрешното удовлетворение, което ми носи; обичам шопинга и самата мисъл за съчетаване на тоалети, а тази ми обич силно си противоречи с личния ми бюджет. Харесва ми да цитирам стихотворения твърде много, за да е нормално. Вкусът ми за музика се е превърнал в голяма манджа с грозде. Нищо не разбирам от кино и трябва нещо много силно да ме е привлякло към някой филм, за да седна да го гледам целенасочено. Със сериалите положението е почти същото, освен ако не говорим за BoJack Horseman. Не казвам, че това е намек да го гледате, но това е намек да го гледате. Не се считам за човек на изкуството, въпреки многото си опити. По-скоро съм естет и страничен наблюдател.

В никой случай не мога да кажа, че съм най-големият книжен плъх. Чета само и единствено за удоволствие и за никъде не бързам, заради което и не пиша ревюта толкова често. Но когато имам нещо за казване относно някоя книга, аз искам да го кажа и да разбера дали някой споделя мнението ми (или пък да успея с мнението си да убедя още хора да я прочетат, знам ли), което е и причината да съществува този блог. Също така, ми е малко трудно да млъкна, когато съм си отворила устата по определена тема, затова не можете да очаквате кратки ревюта от мен.

И все пак, надявам се да ви е приятно тук. Това е и целта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар